Maria Station, Helsingborg, GULDGUBBEN 2

Vårt kvarter Guldgubben är beläget i natursköna Mariastaden, ca fem kilometer nordost om Helsingborgs centrum. Här bor du nära Maria station och har matbutik, gym och apotek på bekvämt promenadavstånd. Det finns skola, idrottsanläggning och skatepark alldeles i närheten.

Våra 37 ljusa och välplanerade hyresrätter, från kvadratsmarta 1:or till rymliga 4:or, är inredda med alla bekvämligheter du kan tänka dig och alla har egen balkong.

I hjärtat av kvarteret grönskar en härlig innergård där du och dina grannar kan duka upp till grillfest och barnen kan leka fritt.

Mariastaden – nära naturupplevelser och centrum
Mariastaden är en ung stadsdel i norra Helsingborg. En trygg och bra miljö för både barnfamiljer och dig som vill ha nära till centrum men även tillgång till natur och friluftsliv runt knuten. Här finns butiker, restaurang, vårdcentral samt ett antal förskolor och grundskolor, såväl fristående som kommunala. Mariastaden har byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria sjukhus. Området sträcker sig från det gamla sjukhusområdet kallat Maria Park i väster, till Maria Station i öster.

Kv. Guldgubben ligger i den nordöstra delen av Mariastadens nyaste område, Maria Station, som gränsar till Kullavägen i väster, Maria stationsgata i söder och Gyhults skog och gård i öster. Från området når du snabbt väg 111, E4 och E6. Till Maria station är det ca 100 meter och därifrån tar det endast sex minuter med Pågatåget in till centralstationen i Helsingborg. I området finns också ett flertal busstationer som snabbt tar dig till de mer centrala delarna.

Närmaste busshållplats hittar du 300 meter bort och därifrån tar det 10 minuter in till Knutpunkten i centrum. Mycket fina cykelvägar gör det möjligt att cykla in till centrum, en sträcka på 4,5 kilometer.

I närområdet finns det underbara naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som vill utöva bollsporter. Det finns också flera fina golfbanor inte långt ifrån projektet.

Helsingborg – staden som har allt
Helsingborg är Sveriges åttonde största kommun med cirka 135 300 invånare. Stadens centrum består av tätbebyggd stenstad med storslagna hus längs de centrala gatorna. I kärnan av city erbjuds shopping, ett rikt kulturliv och trevliga mötesplatser. Staden ligger precis vid vattnet och nära sandstränder vilket erbjuder fina kaj- och strandpromenader.

Nära till mycket
I Helsingborg är det nära till mycket. Ängelholms flygplats ligger bara 30 minuter från centrum och inom mindre än en timme tar du dig till Malmö. Staden ingår i Öresundsregionen och ligger bara fyra kilometer från Helsingör i Danmark. Med färjan tar du dig dit på bara 20 minuter.

Intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn ligger Dunkers Kulturhus, där det arrangeras kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kulturellt utbud erbjuds även på Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs Stadsteater och Helsingborgs Arena. En populär aktivitet är kallbadhus, där du året runt kan få njuta av bastubad och få uppleva en uppiggande effekt genom ett dopp i det kalla vattnet som sedan avslutas i en varm bastu.

Upplev naturen och stadens puls
Här bor du nära det pulserande stadslivet, samtidigt som du också har nära till fina naturområden som erbjuder ett aktivt friluftsliv. Ett populärt utflyktsmål är naturområdet Pålsjö skog med fina löpspår och promenadstråk. Pålsjöbäcken ringlar sig genom den vackra lövskogen och mitt i skogen ligger den mysiga våffelserveringen Pålsjöpaviljongen. Här finns också tennisbanor och fotbollsplaner för de som gillar bollsport. Helsingborg är också ett litet mekka för alla golfälskare då regionen är en av världens allra golftätaste.

I Kullaberg och Söderåsen finns två naturreservat som ligger cirka 30 minuter med bil från centrum. I Kullaberg kan du bergsklättra, dyka, paddla kajak och segla eller varför inte prova på skärmflygning. I Söderåsen finns vild urskog med storslagna bokträd som är ett populärt utflyktsmål. Där finns också en hög bergsplatå med vacker utsikt.

Guldgubben 2

Kronovallsgatan 10

254 46 Helsingborg

FASTIGHETSÄGARE: Hylén Fastigheter

BOSTÄDER: 2100 kvm

LOKALER: 0

P-PLATSER: 4

BYGGTT ÅR: 2019

RENOVERAT ÅR:

ORT:  Helsingborg

Planritningar
Klicka på “Se planritning” för att se planritning/bofakta

hylen.se-logo

En uppkopplad och tillgänglig stad
Helsingborg strävar efter att vara en uppkopplad och tillgänglig stad, därför finns det närmare 200 fria surfzoner där du kan använda fritt internet i staden.

Typplan